Lantos Rezső Alapítvány és karvezetőverseny

1997-ben az énekkar Lantos Edit és fia, Gábor közreműködésével létrehozta a Lantos Rezső Alapítványt, ezzel is segítve a fiatalon eltávozott kiváló karmester emlékének megőrzését és ápolását. Célkitűzése, hogy fiatal, tehetséges magyar kóruskarnagyokat támogasson ösztöndíjak, díjak formájában.

2003-tól kezdve az Alapítvány kezdeményezésére a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA évente közösen rendezi meg Lantos Rezső emlékére az egyetemi hallgatók karvezető versenyét, amelynek első díját a Lantos Alapítvány biztosítja.

Az Alapítvány kiadott egy CD-t a Lantos Rezső által vezényelt legszebb felvételek közül, ezen a számára írt legszebb Bárdos Lajos-művek mellett Kodály Zoltán., Daróczi Bárdos Tamás és Balázs Árpád műveit szólaltatja meg a Magyar Rádió Énekkara és a KISZ Központi Művészegyüttes Kórusa közreműködésével. A régi felvételeken is átsüt a Nagy László versre írt Tűz-szivárvány kisugárzása: „a legszebb dal felszálljon / emberben vérré váljon / legyen a szívek táján / örökös tűz-szivárvány". Ez a tűz-szivárvány ragyogott egész életén és melegíti mind a mai napig azok szívét, akik ismerhették és szerethették.

Lantos Rezső a Magyar Állami Népi Együttes posztumusz örökös tagja, a KÓTA posztumusz KÓTA-díjat ítélt meg számára.